tisdag 6 november 2012

Hänt i veckan med Annika del 4

Hej allihopa! Idag får alla GI-vänner huka sig i stugorna för nu blir det rårakor och ris à la Malta. - Annika talar: Knaperstekt bacon med Vivecas egna lingon (dvs mamma Gittans...)/ eller gräddfil, avokado, finhackad rödlök. Det blir nog både och. Hela förra veckan har jag fantiserat om rårakor... i alla former. Så nu prövar vi i alla fall två. Det tredje med Kalix löjrom får vänta.
Viveca grejar med ris à la Maltan - som vi till barnen säger hemmagjord risifrutti med jordgubbsylt.

Rårakorna fräser...

Annika  lägger in rårakorna på en plåt i ugnen så de får bli klara. Veckans sista slatt av satsen risgrynsgröt är inte stor men med lite grädde och socker blir det precis som två risifrutti till barnen. Några udda exotiska frukter och ett lite skrynkligt äpple blir en vuxenefterrätt.

Annika knapersteker bacon medan Viveca brottas med fruktskalning.

Lite kort om rårakorna - Annika tog fyra små potatisar och tre stora som hon rårev, hällde av lite av saften och till det hade hon två ägg. Salt och peppar på i pannan när hon stekte.

Till ris à la Maltan cirka en deciliter vispgrädde och tre matskedar socker till två och en halv deciliter risgrynsgröt. Jordgubbarna var bara mixade direkt från frysen.

Rårakorna gick väl hem sådär hos barnen, kanske skulle vi inte ha kläckt nyheten om ris à la Malta så tidigt, men med morötter, bacon och extra knäckemacka så var de också nöjda. Två vuxna fick i alla fall lyxig vardagsmat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar