tisdag 27 november 2012

Hänt i veckan med Annika del 5

Hej allihop! Nu äntligen är det dax igen! Planen var kycklingvingar med ett recept från Bengt. Ok - kylen full av rester så vi la snabbt om kursen. (kycklingvingar serveras i morgon)

I korgen vån 3: Turkisk yoghurt, rödlök, vitlök, tomater, färskost, pepparkakor, citron.
I korgen vån 7: Ost, broccoli, ägg, smör, mjöl, mer ost, kryddor, stekt fläskfilé.

Vi bestämmer oss snabbt för att tillaga vegetarisk paj med ost.
Viveca svänger ihop en pajdeg bestående av smör, mjöl och lite salt. (hade vi haft en kokt  potatis så skulle den fått åka med).
Annika gör fyllning, 2 ägg, turkisk yoghurt, vitlök, rödlök, broccoli, salt, peppar och ost. Pajdegen förgräddas en stund (ca 5 min) på 225 grader. Viveca lägger sedan på fyllning samt ett generöst lager med ost. Tomaterna skär vi sedan i tunna skivor och lägger på färska.

Vi är något röriga idag...

Ibland pratar vi så mycket att vi knappt hinner blogga och  nu var det några veckor sedan sist, så det blev mycket prat, mest om mat. Idag snackade vi bland annat om Nina Frogneborns reportage om dumpstring och att ta hand om maten som affärer slänger.

Maten tog inte mer än 45 minuter att få till och med lite skivat stekt kött och strimlad vitkål blev det en middag som både barn och vuxna glufsade i sig. Idag var också Ola gästkock och fixade goda efterrätten med färskost, citron och florsocker blandat och lagd på pepparkaka - mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar